preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

Pegled publikacija projektnih aktivnosti
  ŠKOLSKI LOGO PROJEKTA
Izradila: učenica Helena Kolman
Šk. god. 2013./2014.

 

 

 

 

 

 

Donosimo pregled dijela materijala kojeg su izradili učitelji i učenici naše škole tijekom provođenja i realizacije projekta od jeseni 2013. do ljeta 2015. godine.


Klikom na pojedinu poveznicu ispod otvara se popis materijala u toj kategoriji. Ponovnim klikom na poveznicu popis se zatvara.

Naša filmska i snimateljska grupa i voditelji Ljubica Žabek-Horvatić i Goran Mikulan su s učenicima popratili gotovo sve veće aktivnosti i izradili niz prigodnih dokumentarnih kratkih filmova, kao i filmova na dogovorenu temu pojedinih aktivnosti.

Kopač bunara - Well digger
Kratki dokumentarni film o tradicionalnom zanimanju u Međimurju. U razgovoru s 81-godišnjim lokalnim kopačem bunara doznali smo više o zanimanju kojeg danas više nema.


Zlatarenje na rijeci Dravi - Gold panning on river Drava
Kratki dokumentarni film o tradicionalnom zanimanju u Međimurju. Obišli smo rijeku Dravu i članovi udruge "Vidovski zlatari" su upoznali naše učenike s ovim starim zanatom i pokazali im kako se to nekada radilo.

Kušaonica vode - Water Tasting Workshop
Video isječak s prizorima s kušaonice vode koju smo proveli u školi u listopadu 2013. s učenicima od 5. do 8. razreda.Posjet HE Dubrava - Field trip to the hydroelectric power plant Dubrava
Kratki dokumentarni film o posjetu HE Dubrava, Međimurje.
Vodene reklame - Water commercials
Dvije video reklame za flaširanu vodu izrađene u sklopu školskog natječaja na temu oglašavanja vode.Znanstveni sajam "Doživimo svijet H2O" - Science fair "Experience the world of H2O"
Kratki dokumentarni film o znanstvenom sajmu koji je održan u našoj školi 21. ožujka, u povodu proslave Svjetskog dana voda 2014., gdje su učenici od 5. do 8. razreda upoznali svijet vode na vrlo zanimljiv i dinamičan način.

Video recept: "Riba Sv. Petra u umaku od peršina" - Video recipe: St. Peret's Fish with Parsley sauce
Članovi filmske grupe naše škole, zajedno s nekoliko učitelja, su snimili ovaj kratki video recept. Film je dobio diplomu na 12. Gastro film festivalu u Osijeku 2014. - kategorija: dokumentarni film.

Mineralne i termalne vode u Međimurju - Mineral and thermal water in Međimurje County
Članovi filmske grupe, učitelji njemačkog jezika i biologije su posjetili Toplice Sveti Martin i proveli terensko istraživanje o mineralnim i termalnim vodama. Pripremili su kratki dokumentarac o učincima hidroterapije na naše zdravlje.

Lutkarska predstava: Bajka o ribaru i zlatnoj ribici - Puppetry: The fairy tale of the fisherman and the gold fish
Učenici 4.r su, zajedno sa svojom razrednicom, adaptirali priču na lokalni dijalekt, izradili scenografiju i lutke i pripremili lutkarsku predstavu koja je premijerno prikazana na svečanoj priredbi tijekom domaćinstva u našoj školi.


Učitelji razredne i predmetne nastave su s učenicima od 1. do 8. razreda realizirali niz kreativnih, istraživačkih, likovnih, glazbenih i drugih aktivnosti. Donosimo publikacije nekih od tih aktivnosti.

Stolni kalendari - Desk calendars
Počekom prve projektne godine izradili smo stolne kalendare s motivima bunara našega kraja.Kušaonica vode - Water Tasting Workshop
Učit. matematike Aleksandra-Maria Vuković izradila je brošuru s detaljnim opisom radionice "Kušaonica vode", statističkom obradom i prikazom rezultata ankete, zaključcima i prijedlozima za daljnja istraživanja.

Podzemne vode u Međimurju - Ground Waters in Međimurje County
Naši učenici 4. razreda su sa svojom učiteljicom Silvijom Soldat proveli terensko istraživanje o podzemnim vodama i vodoopskrbi na području Međimurja.


Čiga u europskim zemljama - "Čiga" in European Countries
Razredni plakat koji prikazuje rezultate istraživačke aktivnosti o čigi - tipičnom panonskom bunaru na polugu. Istraživanje su proveli učenici 7. i 8. razreda i učiteljica matematike Aleksandra-Maria Vuković.

Pustinje u Aziji - Deserts in Asia
Članak na temu "Pustinje u Aziji" kojeg su pripremili učenici 6. razreda na nastavi geografije (učitelj Alen Mudri). Sadržaj se temelji na informacijama prikupljenim s Interneta i u knjigama.

Jezera i rijeke u Hrvatskoj - Lakes and Rivers in Croatia
Članak na temu "Jezera i rijeke u Hrvatskoj" kojeg su pripremili učenici 8. razreda na nastavi geografije (učitelj Alen Mudri). Sadržaj se temelji na informacijama prikupljenim s Interneta i u knjigama.

Istraživanje: Upotreba vode u kućanstvu - Household Water Usage Survey
Knjižica sa statističkom analizom i prikazom rezultata ankete o upotrebi vode u kućanstvu, koju je provela učit. matematike Aleksandra-Maria Vuković među učenicima od 5. do 8. razreda.


Istraživanje: Vodena iskaznica obitelji - Water ID of my family
Knjižica s opisom istraživačkih aktivnosti, statističkom analizom i prikazom rezultata istraživanja o upotrebi vode kod kuće, koje je provela učit. matematike Aleksandra-Maria Vuković s učenicima 5. i 6. razreda.

Slogani na temu vode - Water slogans
Flash knjiga s različitim sloganima, mislima i ilustracijama na temu vode koju su izradili učenici od 5. do 8. razreda s učiteljicom hrvatskog jezika Lidijom Novak Levatić.


Savjeti: Štedimo vodu iz slavine - Tips: Save tap water
Učiteljica matematike Aleksandra-Maria Vuković je s učenicima 5. i 6. razreda organizirala natječaj "Štedimo vodu iz slavine" te je izradila digitalnu brošuru s učeničkim likovnim ilustracijama i savjetima za štednju vode.

Poplave i suše u Međimurju - Floods and droughts in Međimurje County
Školska pedagoginja Vesna Branilović i učenici predmetne nastave - članovi Vijeća učenika proučavali su utjecaj klimatskih promjena na vodne resurse i izradili prezentaciju s prikazom problema poplava i suša u Međimurju.

Posjet HE Dubrava - Field trip to the HEPP Dubrava
Prikaz stručne ekskurzije učenika na hidrocentralu Dubrava i pratećih aktivnosti koje su realizirali učenici 7. i 8. razreda s učiteljicom fizike Monikom Mesarić.


Retencije - Retentions
Razredni plakat o retencijama - izradili učenici od 5. do 8. razreda koji su s učiteljicama prirode/biologije (Sara Janković i Monika Cindrić) posjetili retenciju Križopotje tijekom dva godišnja doba: jesen i zima.

Istraživanje: Konzumacija ribe - Research: Eating fish habits
Digitalna zbirka ručno nacrtanih ilustracija i prikaza rezultata ankete o navikama konzumiranja ribe koju je provela učiteljica njemačkog jezika Marta Lončar-Vinković s učenicima 4. razreda.

Digitalna kuharica: "Jedimo zdravo, jedimo ribu" - Digital cookbook: "Eath healthy, eat fish"
Riblja kuharica s receptima jela koja se obično jedu u našim domovima - priredili učenici 5. i 6.r i učiteljice engleskog jezika (Ivana Šokman) i vjeronauka (Pavla Mesarić). Oblikovala učiteljica matematike Aleksandra-Maria Vuković.

Didaktičke igre na ploči - Didactic board games
Dvije didaktičke igre: Jacques-Yves Cousteau (učenici 8.r i učit. njj. Marta Lončar-Vinković) i "vodeni" Čovječe, ne ljuti se (učenici 8.r i učit. mat. Aleksandra-Maria Vuković i tzk Dijana Radek) - obje s pločom, pitanjima i figurama.

Slikovnica: Vodene biljke i životinje u Međimurju - Picture book: Water plants and animals in Međimurje County
Učiteljice njj. Marta Lončar-Vinković i pri. Sara Janković su s učenicima od 5. do 7.r (članovima ekološke i likovne grupe) proučavale biljke i životinje u Mađimurju. Izradili su i slikovnicu s ručno nacrtanim likovnim ilustracijama.

Žaba kao književno-umjetnički lik - Frog as a literary and art figure
Prvašići su sa svojom učiteljicom proučavali žabu kao književni i umjetnički lik: pročitali tekst "Zaljubljena žaba", pripremili igrokaz te nacrtali stripove prema istom tekstu koristeći flomastere.

Istraživanje: Učestalost kretanja i tjelesni status - Field study: Movement frequency on a physical status
Brošura s detaljnim opisom terenskog istraživanja te analizom i prikazom rezultata. Istraživanje provele učiteljicama matematike Aleksandra-Maria Vuković i TZK Dijana Radek s učenicima 7. i 8.r u Toplicama Sv. Martin i u školi.

Pravila ponašanja uz bazen - Safety rules at swiming pool
Tijekom posjeta Toplicama Sv. Martin, učenici 7. i 8. razreda su razgovarali sa spasiocom o pravilima sigurnog ponašanja u i oko bazena. Napravili su nekoliko fotografija i izradili online digitalne tematske plakate.

Fotostrip: Natjecanje kraj ribnjaka - Photo comic: Pebble contest
Učenici 1. do 4. razreda i njihove učiteljice posjetili su obližnji ribnjak. Nakon promatranja vodene flore i faune, učenici su se zabavili bacajući kamenčiće u vodu što se pretvorilo u natjecanje te su osmaši izradili prigodni fotostrip.

Istraživanje: Aktivnosti u i oko vode - Questionnaire: Activities in and around water
Učiteljice TZK i matematike (Dijana Radek i Aleksandra-Maria Vuković) provele su među učenicima od 5. do 8.r istraživanje o sportskim aktivnostima u i oko vode. Prikupljeni podaci statistički su obrađeni i prikazani.

Poznati hrvatski sportaši u vodenim disciplinama - Famous sportsmen/sportswomen in aquatic disciplines
Učenici PN prikupili su informacije o poznatim sportašima i predstavili ih kroz PPT (8.r - inf.), Padlet - online oglasnu ploču (7.r - ej.) i kratke prikaze (5.r - njj.) Ovo je jedna od ukupno 7 online oglasnih ploča (Goran Čolak).

"101 vodena slagalica" - 101 Water Riddles
Učitelji jezika (hrvatski, njemački, engleski), matematike i školska knjižničarka su proveli nekoliko kreativnih radionica s učenicima PN i izradili su rzn. zagonetke na temu vode te ih sve objedinili u enigmatsku slikovnicu.

Voda iz slavine ili flaširana voda? - Tap or bottled water?
Učenici 6.r i učiteljica engleskog jezika Ivana Šokman na nastavi su pogledali video film The Story of Bottled Water te proveli niz kreativnih aktivnosti koje su prikazali na zajedničkom digitalnom online plakatu.

Mitovi i legende s temom vode - Myths and legends with the theme of water
Na nastavi hj. i pov. učenici od 5. do 8.r su s učiteljicama Aleksandrom Pleh i Ljerkom Toplek proučavali različite legende i mitove. Ilustrirali su legendu o međimurskom zmaju i pripremili slikovnicu s legendama i mitovima iz RH.

Letci: Hrvatska kao turistička destinacija - Leaflets: Croatia as a tourist destination
Na nastavi ej. (učit. Ivana Šokman) učenici 8.r su razgovarali o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, o hrvatskoj povijesti, zemljopisnim obilježjima i kulturi. Izabrali su neke destinacije i napravili letke/brošure o tim mjestima.

Online razglednice: Hrvatska kao turistička destinacija - Online postcards: Croatia as a tourist destination
Na nastavi ej. (učit. Ivana Šokman) učenici 8.r su razgovarali o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, o hrvatskoj povijesti, zemljopisnim obilježjima i kulturi. Naučili su kako napisati razglednicu i izradili su digitalne online razglednice.

Podmorje otoka Visa - Island Vis underwater
Učenici 6.r i njihov učitelj njemačkog jezika Goran Mikulan su proučavali podmorje hrvatskog Jadrana s ciljem predstavljanja ljepota hrvatskog podvodnog svijeta. Istražili su potopljene misterije u podmorju otoka Visa.

Značenje vode u kulturi, tradiciji i religiji - Water and its importance in cultures, traditions, religions
Članice vjeronaučne grupe su, pod vodstvom vjeroučit. Pavle Mesarić, istražile značaj vode u monoteističkim religijama. Posjetile su i našu župnu crkvu i intervjuirale našeg svećenika Ivana Vugrinčića. Rezultate su prikazale na digitalnom plakatu.

Tijekom realizacije projektnih aktivnosti, svi su sudionici marljivo fotografirali tako da za uspomenu imamo mnogo fotoalbuma od kojih smo neke izradili i u digitalnom obliku. Isto tako izradili smo i čitav niz digitalnih albuma uradaka nastalih tijekom različitih kreativnih radionica i aktivnosti (crteži, naljepnice, 3D modeli, nakit, stripovi itd.) Donosimo neke od njih.

Fotoalbum: Bunari u Međimurju - Photo album: Wells in Međimurje County
Tijekom terenskog istraživanja podzemnih voda naši su učenici 4. razreda obišli i fotografirali bunare u selima sa školskog područja. Odabrali smo fotografije najznačajnijih bunara našeg kraja.

Fotoalbum: Radionica "Slogani na temu vode" - Photo album: Water Slogans Workshop
Fotoalbum s radionice "Slogani na temu vode" - učenici 5. do 8. razreda i učiteljica hrvatskog jezika Lidija Novak Levatić.Digitalni album: Ambalažne naljepnice za vodu - Digital album: Water packaging labels
Zbirka rukom crtanih ambalažnih naljepnica za vodu - izradili učenici 5. do 8. razreda na nastavi likovne kulture (učitelj Domagoj Zoričić) i učenici 4. razreda s učiteljicom Ljubicom Žabek-Horvatić.

Fotoalbum: Postavljanje školskog akvarija - Photo album: Setting up the school aquarium
Fotoalbum s fotografijama postavljanja školskog akvarija u svim fazama - pripremili učenici 5. razreda i učiteljica prirode Monika Cindrić.


Digitalni album: Što živi u našem moru? - Digital album: What lives in our sea?
Učenici 4.r su s učiteljicom Silvijom Soldat obilježili Svjetski dan voda: prikazali su kruženje vode u prirodi kroz ilustrirane stripove o kapljici vode te izradili ukrase s morskom temom i 3D model morskog dna.

Fotoalbum: Izrada morskih dekoracija - Photo album: Making sea decorations
Učenici od 5. do 8.r i njihovi razrednici (Pavla Mesarić, Goran Mikulan, Lidija Novak Levatić, Marta Lončar-Vinković, Dijana Radek) su izradili razne ukrase i nakit od školjaka: uporabne predmete, nakit, magnete, privjeske, igraće ploče i sl.

Fotoalbum: Znanstveni sajam "Doživimo svijet H2O" - Photo album: Science fair "Experience the world of H2O"
Zbirka fotografija sa znanstvenog sajma koji je održan u našoj školi 21. ožujka, u povodu proslave Svjetskog dana voda 2014., gdje su učenici od 5. do 8. razreda upoznali svijet vode na vrlo zanimljiv i dinamičan način.

Fotoalbum: Izrada makete broda - Photo album: Making a boat model
Učenici 6. razreda i učiteljica TK (Katica Mikulaj Ovčarić) izradili su različite modele brodova od pjene. Nakonn nastave je pripremljena mala izložba modela plovila u predvorju školske knjižnice.

Fotoalbum: Vodeni Fašnik - Photo album: Water themed carnival
Fašnik 2015. smo obilježili u znaku vode. Svaki je razred (od 1. do 8.r) zajedno s razrednikom/com osmislio i izradio zajedničku razrednu "masku". Tako smo imali gusare, ronioce, morske vile i vilenjake, ribe i druga vodena stvorenja...

Foto natječaj: "Kapljica vode" - Photo contest: "Water drop"
Učiteljica Aleksandra Pleh (voditeljica foto-grupe) je s učenicima od 5. do 8.r organizirala foto natječaj s temom vode. Pripremljena je i izložba u glavnom holu.

Učiteljica glazbene kulture Natalija Guterman-Vuk je s našim zborašima i tamburašima od 5. do 8.r napravila odabir nekoliko međimurskih i hrvatskih pjesama na temu vode i pripremili su prekrasan program na svečanoj priredbi tijekom domaćinstva u našoj školi. Isto tako s dijelom zborašica je priredila i snimila dogovoreni dio pjesme Cup song na hrvatskom jeziku. Klikom na poveznicu desno ispod loga projekta možete poslušati Cup song na jezicima svih sudionika projekta.

Pjesma: "Miris lipe i mora" - Song: "The scent of linden and sea"
Izvodi veliki zbor OŠ Gornji Mihaljevec (5. do 8. razred). Voditeljica zbora: učiteljica glazbene kulture Natalija Guterman-Vuk.


Pjesma: "Z međimurski zdenci" - Song: "Međimurje wells"
Izvodi veliki zbor OŠ Gornji Mihaljevec (5. do 8. razred). Solistice: Nives Čurin (7.r) i Nika Guterman (6.r). Voditeljica zbora: učiteljica glazbene kulture Natalija Guterman-Vuk.


Pjesma: "Duga" - Song: "Rainbow"
Izvodi veliki zbor OŠ Gornji Mihaljevec (5. do 8. razred). Voditeljica zbora: učiteljica glazbene kulture Natalija Guterman-Vuk.


e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi > Zarazno
 > Zabava

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju