preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

 > O školi  > Projekti
Projekti

Uključenost škole u projekte u 2016./17. šk. god.

1.UNICEF-"Stop nasilju među djecom

Projekt  UNICEF-"Stop nasilju među djecom" - projekt s ciljem stvaranja sigurnog i poticajnog okruženja među djecom i smanjivanja stope vršnjačkog nasilja.

2.UNICEF-"Prekini lanac"

Projekt "Prekini lanac" - projekt s ciljem sprečavanja bullynga i nasilja putem elektroničkih medija.

3.CAP program - prevencija zlostavljanja djece

Škola je već niz godina uključena i u projekt CAP program - prevencija zlostavljanja djece, koji se kontinuirano provodi zadnjih 10 godina u suradnji s Udrugom roditelja Korak po korak iz Zagreba. Škola ima svoj vlastiti CAP tim. Sudjelovanjem u navedenim projektima sustavno djelujemo na prevenciji i intervenciji u području vršnjačkog nasilja i bullynga, bullynga i nasilja putem elektroničkih medija te ostvarujemo timski rad i suradnju svih subjekata škole odgovornih za rad s djecom.

4.ŠKOLSKI PROJEKT -«Sveta Kata, slastice na vrata»

Već nekoliko godina za redom organiziramo humanitarni sajam za Svetu Katu (u okviru UNICEF-ovog projekta "Škole za Afriku") koji je prerastao u školski projekt pod nazivom «Sveta Kata, slastice na vrata» i redovito ostvaruje odličan uspjeh i veliki odaziv i odobravanje od strane roditelja i sumještana.

5.eTwinning

Već nekoliko godina škola sudjeluje u eTwinning projektima (u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU)  Osnovni cilj ovih projekata je svladavanje straha od govorenja stranog jezika, aktivna primjena jezika u svakodnevnom životu - u pisanim i govornim oblicima, upoznavanje kulture ostalih zemalja koje sudjeluju u projektima kao i prezentacija hrvatske kulture.

6.Sheme školskog voća - "Jedem voće, mislim zdravo!"

Već četvrtu godinu za redom u Školi se provodi Nacionalni program za provedbu Sheme školskog voća pod nazivom "Jedem voće, mislim zdravo!" i to za učenike od 1. do 8. razreda.

7."Školski obroci svima"

Ove šk. god. uključili smo se u projekt "Školski obroci svima", kojeg provodi Ministarstvo socijalne politike i mladih, a nositelj je Međimurska županija - usmjeren borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, a za prehranu učenika u školi iz socijalno ugroženih obitelji.

8."Program mlijeka u školama"

Već drugu godinu za redom provodi se projekt "Program mlijeka u školama" kojeg provodi Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

9.Trening životnih vještina

Od ove šk. god. uključili smo se u projekt Trening životnih vještina s 4.razredom. Cilj projekta je razvijanje socijalnih i komunikacijskih vještina kod učenika na pragu puberteta kako bi se lakše snašli u sredini u kojoj žive i kako bi bolje komunicirali sa samim sobom i okolinom, a nositelj je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije.

10.«Škole jednakih mogućnosti»

Uključenost kao partneri projekta Međimurske županije «Škole jednakih mogućnosti» za  učenike kojima je u radu potrebno osigurati asistenate u nastavi.

11.ŠKOLSKI PROJEKT_«Godina biološke raznolikosti»

Školski projekt «Godina biološke raznolikosti». U projekt su uključeni svi učenici od 1.do 8. razreda, različitim manjim razrednim i predmetnim projektima, a u travnju povodom «Međunarodnog dana biološke raznolikosti» – održat će se prezentacija cjelogodišnjeg školskog projekta (obilježavanje: 22.5. 2017.)

12.Učenička zadruga "Klopotec"

Zadruga sustavno radi na edukaciji članova o načinima i tehnikama bio-pristupa uzgoja voća i povrća. Učenička zadruga redovito sudjeluje u raznim projektima u okviru kojih se provode aktivnosti vezane uz program rada (bio-uzgoj, prirodna gnojiva i sl.). Djelovanje zadruge uvelike pridonosi edukaciji učenika o proizvodnji biološki vrednije hrane, njegovanju i vraćanju tradicijskim načinima proizvodnje hrane, uključivanju u turističku ponudu našeg kraja, suradnji s užom i širom društvenom zajednicom te brizi za zdravlje učenika i promoviranje zdravog načina života.

Školski projekti u šk.god. 2016./2017.

Školski projekti u šk.god. 2015/2016.

 

e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI


Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi > Zarazno
 > Zabava

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju