preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

 > knjiznica  > Dogadanja
 

Posjet prvašića školskoj knjižnici

Autor: Jelena Kolar Dokleja, 21. 12. 2016. 11:49

U srijedu, 21.12.2016. učenici prvog razreda zajedno s učiteljicom Nadom Panić posjetili su školsku knjižnicu

 [više]

Književni susret s Branimirom Dolencem

Autor: Jelena Kolar Dokleja, 27. 10. 2016. 10:13

U srijedu, 26.10.2016. našu školu posjetio je slikar i književnik Branimir Dolenec te je održao književni susret s učenicima od 1. do 4. razreda.

 

 [više]

Županijsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Jelena Kolar Dokleja, 7. 3. 2016. 12:40

22. veljače 2016. godine u II. osnovnoj školi u Čakovcu održana je županijska razina natjecanja u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda".

Našu školu predstavljale su učenice Nives Čurin, Lara Kralj i Lucija Pokrivač (8.r).

U oštroj konkurenciji od 19 prijavljenih timova, naša ekipa zauzela je visoko 5. mjesto!

Čestitamo im na uspjehu!

 [više]

Fašnička radionica: Živahne naočale-ribice

Autor: Jasmina Novak, 6. 2. 2015. 12:10

U četvrtak, 5. veljače, u školskoj knjižnici bilo je posebno živo i veselo. Naime, bliži se fašnik pa je održana prigodna radionica. Za izradu maski, naočala-ribica odlučili smo se zbog Comenius projekta u koji je uključena škola. Na radionici su sudjelovali učenici 3. razreda koji su izrađivali naočale-ribice i pri tom su se lijepo zabavili. Fotografije pogledajte pod više.

 [više]

Knjige o vodi - preporučene knjige

Autor: Jasmina Novak, 26. 1. 2015. 10:44

Naša je škola od 1. kolovoza 2013. godine uključena u Comenius projekt „Magical Tour To Water World“ („Čarobno putovanje u svijet vode“). Tema projekta je VODA u svim aspektima života.

U rubrici "Preporuke za čitanje" pogledajte preporučene knjige iz školske knjižnice na temu vode.

 [više]

Ezopove basne u stripu

Autor: Jasmina Novak, 15. 12. 2014. 12:26

Orao i lisica, Konj i magarac, Kornjača i zec…samo su neke od poznatih Ezopovih basni koje su čitali učenici 3. razreda u mjesecu studenome. Nakon što je svaki učenik posudio knjigu basni u školskoj knjižnici, početkom prosinca knjižničarka je u suradnji s njihovom učiteljicom održala sat lektire.

Učenici su upoznali basnu kao novu književnu vrstu , a na satu su zajedno s knjižničarkom pročitali i analizirali tri Ezopove basne. Zanimljivo je bilo slušati kako učenici shvaćaju basne i poruke, tj. pouke, a kroz aplikacije su upoznali i koje ljudske osobine najčešće pridodajemo pojedinim životinjama.

Svaki učenik je odabrao jednu basnu koji je prikazao u obliku stripa. Najviše učenika odlučilo se za basnu Mrav i golub, pretpostavljamo zbog njezine jednostavne lijepe poruke da se dobro dobrim vraća i da prijateljima treba pomoći u nevolji. Učenici su izradili stripove, a najbolji od njih je i nagrađen. 

Leonin nagrađen strip Mrav i golub pogledajte pod više.

 [više]

Što smo sve radili u Mjesecu hrvatske knjige?

Autor: Jasmina Novak, 17. 11. 2014. 12:18

Mjesec hrvatske knjige, koji se obilježava svake godine od 15. listopada pa do 15. studenoga je iza nas. Ove godine je Mjesec hrv. knjige bio u znaku ljubavi pa smo tako čitali ljubavne priče, pjesme, ljubavna pisma poznatih osoba... O ljubavi smo govorili, pričali, čitali i pisali; ljubav smo crtali i slikali...

Sudjelovali smo u rješavanju Nacionalnog kviza za poticanje čitanja „Ljubav za početnike“ te je učenica Lucija Pokrivač iz 7. razreda od strane Knjižnica Grada Zagreba kompjuterskim odabirom izabran za pobjednika kviza na školskoj razini natjecanja.

Sudjelovali smo na likovno-literarnom natječaju Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec iz koje je stigla lijepa vijest – učenica Maja Gregorinčić iz 4. razreda nagrađena je za literarni rad - pjesmu „Ti“. 

Fotografije pogledajte pod više.

 [više]

Nagrađena Majina pjesma

Autor: Jasmina Novak, 17. 11. 2014. 11:24

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada-15. studenoga), koje je ove godine bio u znaku ljubavi, Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec raspisala je likovno-literarni natječaj za učenike osnovnih škola na kojem je sudjelovala i naša škola.

Posebno smo ponosni što je od mnogobrojnih pristiglih radova nagrađen literarni rad, pjesma „Ti“ naše učenice Maje Gregorinčić iz 4. razreda. Maja je zajedno sa svojom mentoricom, učiteljicom Gordanom Polundak sudjelovala na svečanoj dodjeli nagrada koja je održana 11. studenoga 2014. godine na dječjem odjelu Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec.

Čestitamo Maji i njezinoj mentorici!

Fotografiju i nagrađenu Majinu pjesmu „Ti“ možete pogledati i pročitati pod više.

 [više]

Rezultati Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2014.

Autor: Jasmina Novak, 10. 11. 2014. 10:49

Učenica Lucija Pokrivač iz 7. razreda školska je pobjednica Nacionalnoga kviza za poticanje čitanja "Ljubav za početnike". Lucija je kompjuterskim odabirom od strane Knjižnica grada Zagreba odabrana kao predstavnica naše škole čime je zajedno s pobjednicima kviza iz ostalih škola iz cijele Hrvatske ušla u daljnu igru za glavnu nagradu – tablet računalo i ostalih utješnih nagrada. Rezultati državne razine natjecanja znat će se u petak 14. studenoga, na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza koje se ove godine održava u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnici u Zagrebu. Čestitke Luciji!

 [više]

Kviz o Hlapiću

Autor: Jasmina Novak, 10. 11. 2014. 10:45

Da bi potaknule učenike na čitanje lektire učiteljica Nada Panić i školska knjižničarka Jasmina Balog organizirale su kviz o šegrtu Hlapiću. Na taj su način učenici 3. razreda provjerili svoje znanje o pročitanoj lektirnoj knjizi Ivane Brlić-Mažuranić „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“. Kviz je održan 6. studenoga, a sastojao se od 27 pitanja. Nakon što je svaki učenik samostalno riješio kviz, uslijedilo je prebrojavanje točnih odgovora i proglašenje pobjednika. Pobjednica kviza je učenica Leona Kovač. Čestitamo Leoni! smiley

Fotografiju pogledajte pod više.

 [više]

Knjižnica bez zidova

Autor: Jasmina Novak, 30. 10. 2014. 10:41

Učenicima 4. razreda naše škole (u suradnji šk. knjižničarke i njihove učiteljice Gordane Polundak) predstavljena je Međunarodna dječja digitalna knjižnica koja se može posjetiti na internet adresi www.icdlbooks.org. Učenici su saznali da se osim uobičajenog čitanja papirnatih knjiga i slikovnica (koje posude u knjižnici) mogu odlučiti i za čitanje digitalnih knjiga putem računala i interneta. U današnje doba, kad djeca brže i bolje upijaju znanje o računalima i internetu, djeca su otkrila da se osim igrica i dopisivanja na računalu mogu i čitati knjige pristupajući dječjoj digitalnoj knjižnici.

Na web stranici Međunarodne dječje digitalne knjižnice pogledali smo koje sve naslove hrvatskih autora možemo čitati na hrvatskom, ali i na stranim jezicima. Za čitanje smo odabrali priču „Regoč“ Ivane Brlić-Mažuranić.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige 2014.

Autor: Jasmina Novak, 16. 10. 2014. 12:10

"Ako je život rijeka što teče, LJUBAV je zlato nataloženo.“ Vesna Parun

Mjesec hrvatske knjige obilježava se svake godine od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja tema je LJUBAV. Knjižnice širom Hrvatske te brojne druge institucije uključene su u manifestaciju s raznovrsnim programom s ciljem poticanja čitanja.

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u našoj će se školi održati različite aktivnosti (rješavanje Nacionalnog kviza za poticanje čitanja, sudjelovanje na literarno-likovnom natječaju Knjižnice "Nikola Zrinski" Čakovec), a održat će se i prigodni nastavni satovi u suradnji sa školskom knjižničarkom.

 [više]

Enigmatska radionica

Autor: Jasmina Novak, 13. 10. 2014. 10:35

U sklopu Comenius projekta u koji je uključena naša škola 6. listopada u školskoj knjižnici je održana radionica pod nazivom Enigmatska radionica čija je voditeljica bila knjižničarka Jasmina Balog. Učenici su se tako okušali u sastavljanju, ali i rješavanju zagonetki, pitalica, rebusa, križaljki na temu vode. Učenički radovi nastali na radionici ući će u veliku knjigu „101 vodena slagalica“ (papirnata i digitalna verzija knjige) u kojoj će biti objedinjeni radovi učenika nastali i na drugim nastavnim predmetima. Fotografije pogledajte pod više.

 [više]

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2014.

Autor: Jasmina Novak, 29. 9. 2014. 12:05

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje za mlade čitatelje. Provodi se u okviru Mjeseca hrvatske knjige (15.10.-15.11) i to on-line.

Ovogodišnji kviz naziva LJUBAV ZA POČETNIKE prema istoimenoj zbirci pjesama Zvonimira Baloga, nudi mladim čitateljima četiri knjige najpoznatijih hrvatskih pjesnika.

Upitnik kviza nalazi se na adresi http://www.knjiznica.hr/kviz.

Više informacija  i pomoć potraži u školskoj knijžnici.

Sretno! smiley

 [više]

Prvi razred u školskoj knjižnici

Autor: Jasmina Novak, 18. 9. 2014. 11:47

Učenici 1. razreda u ponedjeljak 15. rujna posjetili su školsku knjižnicu. U razgovoru s knjižničarkom Jasminom Balog naučili su kako se moraju ponašati u prostoru knjižnice, kako posuditi slikovnice i kako postupati s njima. Knjižničarka im je pročitala slikovnicu „Vuk i tri praščića“, a na kraju druženja učenici su zapjevali i zaplesali uz pjesmu o vuku i trojici praščića.

Fotografiju pogledajte pod više.

 [više]

Na početku još jedne školske godine - zanimljivosti o čitanju

Autor: Jasmina Novak, 11. 9. 2014. 11:42

Evo nekoliko brojčanih podataka o tome koliko učenici pročitaju kroz jednu školsku godinu i zašto je važno čitati:

Učenik koji svaki dan čita 20 minuta tijekom školske godine čita otprilike 600 sati, a za to vrijeme pročita otprilike 1.800.000 riječi.

Učenik koji svaki dan čita 5 minuta, tijekom školske godine čita otprilike 150 sati, a za to vrijeme pročita otprilike 285.000 riječi.

Učenik koji svaki dan čita 1 minutu, tijekom školske godine čita otprilike 3 sata, a za to vrijeme pročita otprilike 8.000 riječi.

Učenici koji više čitaju imaju bogatiji rječnik, lakše uče, brže pamte, imaju veće ocjene u školi, znaju bolje razmišljati i uspješnije komuniciraju.

(izvor: Školski portal)

 [više]

Kviz o Bambiju

Autor: Jasmina Novak, 31. 1. 2013. 08:13

Kako bi potaknuli učenike na čitanje lektire za učenike 4. razreda naše škole organiziran je kviz o Bambiju. Kvizom koji je održan 29. siječnja i sastojao se od 24 pitanja, učenici su provjerili svoje znanje o pročitanoj lektirnoj knjizi Felixa Saltena „Bambi“. Nakon što je svaki učenik samostalno riješio kviz, uslijedilo je prebrojavanje točnih odgovora i proglašenje pobjednika. Pobjednik kviza je učenik Deni Lovrec. Čestitamo!!

Fotografiju pogledajte pod više.

 [više]

Županijsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Jasmina Novak, 25. 1. 2013. 09:06

U četvrtak 24. siječnja 2013. u OŠ Belica održano je županijsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda" u kojem su za OŠ Gornji Mihaljevec sudjelovale učenice Lana Lovrec iz 8. razreda, Lorena Trupković iz 7. b razreda i Sanja Srša iz 6. razreda. Tema ovogodišnjeg natjecanja bio je suvremeni roman za mlade te su učenici trebali pročitati četiri naslova: Ž. Hercigonja: Tajni leksikon, B. Primorac: Maturalac, J.Tihi-Stepanić: Imaš fejs? i J. Bitenc: Twist na bazenu.

U oštroj konkurenciji prijavljenih timova iz 18 međimurskih škola naše su cure osvojile118 od ukupno 150 bodova te su tako zauzele 8. mjesto. Curama čestitamo i zahvaljujemo na sudjelovanju s nadom da ih solidan uspjeh nije pokolebao, već naprotiv da im je poticaj više za daljnje čitanje…

U okviru natjecanja održan je i susret s gostom iznenađenja – književnicom Željkom Horvat-Vukeljom.

Fotografiju pogledajte pod više.

 [više]

Školsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Jasmina Novak, 18. 12. 2012. 10:43

12. prosinca 2012. godine održano je školsko natjecanje u čitanju pod nazivom "Čitanjem do zvijezda". Za natjecanje je trebalo pročitati četiri tinjedžerska romana Imaš fejs? autorice Jasminke Tihi-Stepanić, Tajni leksikon Želimira Hercigonje, Twist na bazenu Jadranka Bitenca i Maturalac Branke Primorac.

Iz naše se škole na natjecanje prijavilo 5 učenika: Sanja Srša i Matija Srša iz 6. razreda, Lorena Trupković iz 7.b razreda te Lana Lovrec i Karla Ladić iz 8. razreda.

Najuspješnije su bile učenice Lana, Sanja i Lorena koje su se kao tim plasirale na daljnje županijsko natjecanje koje će se održati 24. siječnja 2013. godine u OŠ Belica.

Čestitke svim natjecateljima uz poruku da čitaju i dalje, dok Lani, Sanji i Loreni želimo puno sreće na županijskom natjecanju te da se čitanjem vinu u zvjezdane visine! smiley

Fotografije pogledajte pod više.

 [više]

Tko je bila sveta Katarina?

Autor: Jasmina Novak, 20. 11. 2012. 11:43

Bliži se 25. studenoga – spomendan svetoj Katarini uz misno slavlje u župnoj crkvi u Gornjem Mihaljevcu. Tim povodom u našoj se školi provodi projekt predmetne nastave Sveta Kata - slastice na vrata. U školi je sve u znaku priprema za sajam slastica vrijednih ruku učenika i njihovih razrednika i razrednica. Sajam će se održati 25. studenoga (prije i poslije svečanog misnog slavlja) u središtu Gornjeg Mihaljevca ispred župne crkve te će kao i svake godine sajam biti humanitarnog karaktera.

Svima nam je poznato da crkva u našem mjestu nosi ime po svetoj Katarini Aleksandrijskoj, čuli smo i za narodnu poslovicu Sveta Kata - snijeg na vrata, no o samoj svetici i mučenici ne znamo mnogo. Odlučili smo to promijeniti održanom radionicom u školskoj knjižnici 14. studenoga za sve zainteresirane učenike od 5. do 8. razreda.

Koristeći literaturu iz knjižnice saznali smo puno zanimljivih podataka iz njezinog života. Na ulazu u knjižnicu izradili smo pano tako da svi učenici škole mogu zastati i pročitati nešto više o tome tko je bila sveta Katarina.

Fotografije s radionice možete pogledati pod više.

 [više]

Naši dragi djedovi i bake...

Autor: Jasmina Novak, 8. 11. 2012. 09:41

U tijeku je Mjesec hrvatske knjige, tradicionalna manifestacija koja se održava diljem Hrvatske u svim knjižnicama. Središnja tema ovogodišnjeg MHK-e posvećena je Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.

S ciljem obilježavanja MHK i poticanja čitanja i jačanja interesa za knjigom učenici naše škole upoznati su s pjesmama i pričama o djedovima i bakama (Z. Kolarić-Kišur: Moja baka, R. Zvrko: Moja baka, V. Zemunić: Čemu služi baka; Čemu služi djed, J. Kozarac: Moj djed, M. Slavko Mađer: U ljetne večeri postaju mreže moga djeda srebrne, …).

A kako su učenici naše škole opisali svoje djedove i bake možete pročitati pod više.

Pod više pročitajte kako su svoje bake opisale učenice 4. razreda Nikolina Horvatić, Sabina Petković i Barbara Pokrivač, dok su o svojim djedovima pisale učenice 6. razreda Karla Horvatić i Sanja Srša te učenica Antonela Flinčec iz 7. a razreda.

 [više]

Rezultati Nacionalnoga kviza za poticanje čitanja 2012.

Autor: Jasmina Novak, 6. 11. 2012. 11:03

Lara Kralj iz 5. razreda školska je pobjednica Nacionalnoga kviza "Ove su knjige nagrađene - provjeri zašto!". Laru su izvukli u Knjižnicama grada Zagreba kao predstavnicu naše škole čime je zajedno s pobjednicima kviza iz ostalih škola iz cijele Hrvatske ušla u daljnju igru za glavnu nagradu – tablet računalo. Rezultati državne razine natjecanja znat će se u četvrtak 15. studenoga, na svečanosti u sklopu sajma knjiga Interliber u Zagrebu. Čestitke Lari i svim sudionicima kviza iz naše škole.

Fotografiju možete pogledati pod više.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige 2012.

Autor: Jasmina Novak, 15. 10. 2012. 10:41

Tradicionalna kulturna manifestacija "Mjesec hrvatske knjige" održava se od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja  tema posvećena je Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Knjižnice širom Hrvatske te brojne druge institucije uključene su u manifestaciju s raznovrsnim programom.

U sklopu Mjeseca knjige u našoj će se školi održati različite aktivnosti i prigodni nastavni satovi u suradnji sa školskom knjižničarkom.

 

 [više]

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2012.

Autor: Jasmina Novak, 11. 10. 2012. 12:37

Nacionalni kviz za poticanje čitanja on-line u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske.

Tema kviza u 2012. godini
OVE SU KNJIGE NAGRAĐENE - PROVJERI ZAŠTO!

 do 25.10.2012.

 ON-LINE UPITNIK i ON-LINE PLAKAT kviza

Više informacija na Knjiznice grada Zagreba                       

 [više]

Izrada frapea od banane

Autor: Jasmina Novak, 3. 10. 2012. 13:34

U sklopu projekta razredne nastave i obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka u četvrtak 27. rujna održana je kulinarska radionica izrade frapea. Frape je osvježavajući napitak od mlijeka i voća, a mi smo se odlučili na izradu frapea od banana koji je taj dan i stavljen na školski jelovnik za užinu učenika od 1. do 4. razreda. Iz svakog je razreda odabrano po dvoje učenika-predstavnika koji su sudjelovali na radionici.

Fotografije s radionice, koje nam je ustupila pedagoginja Vesna Branilović,  pogledajte u foto-galeriji.

 [više]

Prvašići u školskoj knjižnici

Autor: Jasmina Novak, 27. 9. 2012. 12:15

Učenici  prvog razreda u utorak 25. rujna 2012. godine zajedno sa svojom učiteljicom Nadom Panić posjetili su školsku knjižnicu. Knjižničarka Jasmina Balog pokazala im je knjižnicu, upoznala ih s pravila posudbe knjiga te im ispričala priču "Vuk i tri praščića". Bilo im je lijepo i zanimljivo pa su obećali da će, kada svi nauče čitati, često dolaziti po knjige. smiley

 [više]

Obilježen Međunarodni dan pismenosti

Autor: Jasmina Novak, 10. 9. 2012. 11:49

Međunarodni dan pismenosti obilježava se svake godine 8. rujna s ciljem jačanja svijesti o nepismenosti kao problemu koji još uvijek postoji u mnogim dijelovima svijeta. Utemeljio ga je UNESCO (Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu) davne 1967. godine kako bi promovirao važnost pismenosti, a ove se 2012. godine obilježio pod motom „Njegujmo mir“.

Međunarodni dan pismenosti obilježen je i u našoj školi. U školskoj je knjižnici tom prigodom 7. rujna održan nastavni sat za učenike 5. razreda u suradnji s učiteljicom hrvatskog jezika Majom Matotek.

Učenici su tako saznali puno toga o Svjetskom danu pismenosti (otkad se obilježava, važnost i vrste pismenosti). Svaki je učenik ispunio i anketni upitnik o čitateljskim navikama koji je pripremila školska knjižničarka Jasmina Balog, a sve s ciljem promocije čitanja.

Na kraju je svaki učenik dobio na poklon obilježivač knjiga (straničnik) s otisnutim radnim vremenom knjižnice koji će im poslužiti kod čitanja novih knjiga. smiley

Fotografije pogledajte pod više.

 [više]

  

e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI


Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi > Zarazno
 > Zabava

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju