preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

 > Italija
 

Ovako smo se pripremali za odlazak u Italiju.

- Istraživali smo vodu u našoj blizini; podzemne vode, izvore, bunare, potoke, rijeke... i o tome izradili prezentaciju.

- Organizirali smo kušaonu vode, snimili o tome kratki film i rezultate kušanja prikazali brošurom.

 

- Uzorke vode smo dali  na ispitivanje u Bioinstitut u Čakovcu.

- Bili smo na ispiranju zlata na Dravi i istraživali bunare u našem kraju, te razgovarali sa profesionalnim graditeljem bunara. O tome smo izradili fotoalbume.

Fotoalbum ''Zlatarenje''                      Fotoalbum ''Bunari''

- Izradili smo sljedeće plakate:

 

Čiga u Slakovcu

 

 

Ispiranje zlata na Dravi

 

Izradili smo prezentaciju koju smo prikazali na drugom sastanku partnerskih škola u Italiji

Putovanje u Rim (Italija) na 2.mobilnost u sklopu projekta Comenius   (Voda – Magical tour of water world) bilo je od 22. do  28.11.2013. 

Učenici 8. razreda  Lorena Trupković, Jelena Horvat, Lea Brgles i David Kraljić u pratnji voditeljica Silvije Soldat  i  Ljerke Toplek  uputili su se u pustolovinu i razmjenu iskustava kod naše škole partnera  "Instituto Comprensivo Fratelli Bandiera".

Na putovanje smo krenuli vlakom i pri dolasku na naše odredište dočekali su nas domaćini koji su nam bili na usluzi tijekom našeg boravka u Rimu. Cilj našeg putovanja je bila prezentacija naše škole, aktivnosti  i rada na projektu u protekla 3 mjeseca, tj. od rujna 2013.g.

Naši su  učenici  sudjelovali  i u redovnoj nastavi zajedno sa svojim domaćinima,  te su na taj način mogli usporediti naš i njihov način školovanja. Također je bila održana i terenska nastava -  posjet akvaduktima, te razgledavanje grada Rima, arheoloških nalazišta, muzeja, Vatikana i ostalih ljepota povijesnog grada Rima. Učitelji su imali izlaganja i prezentacije aktivnosti u proteklom razdoblju.

Smještaj učenika bio je osiguran od strane škole domaćina, u obiteljima učenika  domaćina:  Vittoria Bicciolo, Flavia Giontella, Linda Cappelli  i Davide D“ Ardes.   Njima i njihovim roditeljima  ovom se prilikom zahvaljujemo na izrazitoj ljubaznosti i brizi za naše učenike. 

Puni dojmova vratili smo se natrag u naše mjesto i  naše školske  klupe.  Iskustvo , doživljaji , smijeh i novi ljudi ostat će dugo u našim sjećanjima, te stoga dalje nastavljamo sa našim radom  i sudjelovanjem u projektu  i  radujemo se novim poznanstvima, istraživanjima i razmjeni  iskustva .

Učiteljica povijesti  Ljerka Toplek    

 

   

   

    

 

 

 

 

 


e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi > Zarazno
 > Zabava

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju