preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

Aktivnosti nastave vjeronauka


Tijelovo i pokaznica - što je to zapravo?

Autor: Aleksandra-Maria Vuković, 15. 5. 2017. 10:11

Tijelovo i pokaznica

Pripremajući se za sakrament prve pričesti učenici trećeg razreda marljivo su početkom svibnja učili i otkrivali nove vjeronaučne sadržaje. Naučili su što u Crkvi slavimo na blagdan Tijelova i zašto se koristi pokaznica. Štoviše, svaki je učenik izradio svoju pokaznicu od papira, kalupa za muffine i raznih ukrasa. Radovi će biti izloženi na skorašnjoj izložbi u školi. Njihova vjeroučiteljica Ivana Štimec Protrka iznimno je ponosna na generaciju marljivih i gorljivih prvopričesnika. Bravo!

Fotografije s radionice pogledajte pod "više"...

 [više]


KRIŽ OD KONCA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Štimec Protrka, 2. 5. 2017. 22:55

Učenici 7. razreda na nastavi vjeronauka izradili križeve od konca na podlozi od daske. Pokazali su se kao pravi umjetnici s notom strpljenja, koje im je bilo potreno kako bi načinili ovakve radove. Bravo svima!

 [više]


Gradimo Noinu arku u drugom razredu

Autor: Aleksandra-Maria Vuković, 23. 3. 2017. 09:07

Gradimo Noinu arku

Starozavjetna priča o Noi i izgradnji arke izvrsna je poruka o povjerenju, međuljudskim odnosima ali i pouka o odnosu čovjeka prema životinjama. Ponukani tom pričom savijali smo papir kako bismo načinili arku u drugom razredu, na nastavi vjeronauka. Također, ponavljali smo što smo naučili o toj biblijskoj priči, i tako – maštom i zaigranošću spašavali smo životinje od poplave.

U nastavku pod "više" pogledajte naše uratke...

 [više]


Mojsije u košarici i rijeka Nil Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Štimec Protrka, 1. 12. 2016. 10:14

Mojsije u košarici u rijeci Nil

Veselo je bilo u 3. razredu nakon obrade nastavne cjeline o Mojsiju i izlasku iz Egipatskog ropstva. Svi učenici, pod vodstvom vjeroučiteljice Ivane,  sudjelovali su u malom razrednom projektu „Kako spasiti bebu Mojsija“. Od plastelina i orahove ljuske izradili su bebu Mojsija u košarici, kako pliva rijekom Nil. Neki su se učenici sami sjetili izraditi i krokodile, sjetivši se pjesme o strašnom krokodilu u rijeci Nil (pjesma o malome Juju smiley). Spojili smo tako znanja iz nekoliko područja učenja u školi: prirodu, hrvatski jezik, glazbenu i likovnu kulturu i vjeronauk. Cijela radionica temelji se na biblijskom tekstu kojeg smo čitali i analizirali na nastavi vjeronauka. „Žena iz Levijeva plemena, zače i rodi sina. Vidjevši kako je krasan, krila ga je tri mjeseca. Kad ga nije mogla više sakrivati, nabavi košaricu od papirusove trstike, oblijepi je smolom i paklinom, u nju stavi dijete i položi ga u trstiku na obali Rijeke“. (prema Izl 2, 1-11)

 [više]


Izrada adventskih vijenaca Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Štimec Protrka, 22. 11. 2016. 22:40

Vjeronaučna grupa učenika, s voditeljicom Ivanom Štimec Protrka, izradila je adventske vijence i time se uključila u tradicionalni sajam povodom blagdana sv. Katarine, naše župske zaštitnice.

 [više]


Skuhali smo manu

Autor: Aleksandra-Maria Vuković, 6. 11. 2016. 21:51

Skuhali smo manu

Na satu vjeronauka u 6. razredu obradili smo zanimljivu cjelinu o Mojsiju i izlasku izabranog naroda iz Egipatskog ropstva. Našu marljivost na nastavi nagradila je vjeroučiteljica kada je najavila da ćemo u sklopu ponavljanja skuhati manu, i jesti – baš poput Izraelaca u pustinji. 

Radionica je realizirana u petak 4. studenog 2016. u školskoj kuhinji... 

 [više]


Recikliranje kao umjetnost

Autor: Aleksandra-Maria Vuković, 19. 10. 2016. 09:51

Recikliranje kao umjetnost

U sklopu nastave vjeronauka, vjeroučiteljica Ivana Štimec Protrka je s učenicima 4. razreda realizirala kreativnu radionicu recikliranja i izrade cvijeća od recikliranog materijala.

Pogledajte na foto-galerija Recikliranje kao umjetnost kako su se lijepo proveli na radionici, a pri tome i puno naučili i uredili veliki pano u školskom holu

 [više]

 e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI

Dio materijala nastalih tijekom realizacije projekta.

Materijali naše škole
* VIDEO FILMOVI
* BROŠURE, PLAKATI...
* DIGITALNE GALERIJE
* ZVUČNI ZAPISI


Zajednički uradak projekta
* CUP SONG

Domaćinstvo u našoj školi
* PREZENTACIJA DOMAĆINSTVA

TV prilog o domaćinstvu
* VTV PRILOG O MOBILNOSTI  Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi > Zarazno
 > Zabava

CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju