Izrada frapea od banane
Autor: Jasmina Novak, 3. 10. 2012.
U sklopu projekta razredne nastave i obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka u četvrtak 27. rujna održana je kulinarska radionica izrade frapea. Frape je osvježavajući napitak od mlijeka i voća, a mi smo se odlučili na izradu frapea od banana koji je taj dan i stavljen na školski jelovnik za užinu učenika od 1. do 4. razreda. Iz svakog je razreda odabrano po dvoje učenika-predstavnika koji su sudjelovali na radionici.
Fotografije s radionice, koje nam je ustupila pedagoginja Vesna Branilović, pogledajte u foto-galeriji.
Okupljanje učenika bilo je u školskoj knjižnici gdje su najprije upoznati s brojinim kuharicama – knjigama recepata iz raznih strana svijeta, a nakon čega je uslijedio kratki dogovor te upoznavanje s receptom izrade frapea. Drugi radni dio radionice proveden je u školskoj kuhinji uz pomoć naše kuharice Jasne Novak.
U zdravom i ukusnom napitku uživali su svi učenici. Učenicima su podijeljeni papirići s receptom za frape tako da se u njegovoj izradi, oni koji to žele, mogu okušati i doma.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |