preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

Iz života učeničke zadruge...


29. smotra učeničkog zadrugarstva Republike Hrvatske u Zadru

Autor: Aleksandra-Maria Vuković, 13. 10. 2017.

Naša učenička zadruga "Klopotec" i ove je godine bila pozvana na državnu smotru koja se održala od 4. do 5. 10.2017. god. u Arsenalu u Zadru. Prestavljala nas je Matea Jakopić (5.r) s voditeljicom UZ Martom Lončar-Vinković.

Naša je zadruga bila zadužena za postavljanje županijskog stola...

Tako smo uz proizvode naše zadruge još predstavili i proizvode ostalih učeničkih zadruga koje su sudjelovale na posljednoj županijskoj smotri. Proizvodi kojima smo se mi predstavili bili su: torbice i razni uporabni predmeti od recikliranih plastičnih vrećica, trapera i platna  te sjemenkama raznih vrsta tikvica. 

Sve izložbene prostore posjetili su predstavnici državne komisije Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva koji su ocjenjivali njegov izgled, proizvode i izlaganje učenika. Naša Matea Jakopić (5.r) je to napravila odlično, bez imalo treme i tako na najbolji mogući način predstavila našu zadrugu i naše Međimurje.

Naš je izložben prostor bio dobro posjećen, zanimljiv mnogima, veliki interes je pokazan za naše sjeme ukrasnih tikvica, a ideja o proizvodima od recikliranih plastičnih vrećica također je bila dobro prihvaćena. 

Za vrijeme trajanja smotre mogli smo vidjeti čime se druge učeničke zadruge bave, razgovarali smo s drugim voditeljima i učenicima te stekli neka praktična iskustva kroz radionice i predavanja. Za sve zainteresirane izlagače je bio organiziran razgled Zadra uz pratnju vodiča.

Uz nas, na smotri su sudjelovale UZ "Fijolica" iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, UZ "Krugg" iz Graditeljske škole Čakovec te UZ "Tinček" iz Svetog Martina na Muri koji su ujedno i osvojili 1. mjesto sa svojim istraživačkim radom. 

Plasman na državnu smotru i dalje nam daje motivaciju za daljni rad, inovativnost i poduzetništvo, a i svojevrsnu potvrdu da radimo dobro i kvalitetno u svim sekcijama naše učeničke zadruge.

 

Marta Lončar-Vinković
voditeljica učeničke zadruge

 

Foto: učit. Marta Lončar-Vinković
  
  
  

 

 
e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi > Zarazno
 > Zabava

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju