preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

 > Naslovnica
Vijesti - OŠ Gornji Mihaljevec


Stela Lovrec osvojila 2. nagradu na državnom natječaju DUSZ-a među 4500 pristiglih likovnih, literarnih i foto radova!

Autor: Aleksandra-Maria Vuković, 10. 5. 2017.

9. svibnja 2017. godine u Kongresnom centru "KRAŠ" na zagrebačkim Ravnicama upriličena je dodjela državnih nagrada Državne uprave za zaštitu i spašavanje na kojoj je naša učenica Stela Lovrec (5.r.) primila vrijednu 2. nagradu za literarni rad Vatrogasac, a rad Kamin učenika Marcela Brande (7.r.) je pohvaljen te je bio izložen na izložbi u holu Kongresnog centra "Kraš Auditorium". Čestitke Steli i Marcelu i njihovoj mentorici Lidiji Novak Levatić!

Državna uprava za zaštitu i spašavanje raspisala je po 7. puta literarni, likovni i fotografski natječaj djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece s posebnim obrazovnim potrebama na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. Natječaj je dio programa edukacije djece za sigurno postupanje i razvoj sigurnosne kulture, s ciljem razvijanja i promicanja svijesti kod djece o postojanju rizika od katastrofa. Natječaj je bio raspisan u 8 kategorija - likovni i literarni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama, likovni radovi djece starije predškolske dobi, likovni i literarni radovi učenica i učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole, likovni i literarni radovi učenica i učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole te foto radovi učenika srednjih škola. 

Na natječaj na razini cijele Republike Hrvatske pristiglo je 4500 radova, ali je samo 370 (235 likovnih, 29 fotografskih i 109 literarnih) najboljih radova poslano na državnu razinu. Državno razredbeno povjerenstvo je među najboljim radovima sa županijske razine odabralo tri najbolja iz svake kategorije. Povjerenstvo se sastojalo od članova iz redova predstavnika DUZS-a, po jednog predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta iz Zagreba. 

Među tim radovima (370) poslana su 2 rada učenika OŠ Gornji Mihaljevec: literarni rad Kamin učenika Marcela Brande (7.r.) je izložen na izložbi i pohvaljen, a rad Vatrogasac učenice Stele Lovrec (5.r.) nagrađen je u kategoriji radova učenika s posebnim obrazovnim postignućima kao drugonagrađen rad državne razine. Oba učenika stvarala su literarne radove pod mentorstvom Lidije Novak Levatić, profesorice hrvatskog jezika. Nagrada je bila i više nego bogata, u vrijednosti 700 kn našao se tablet, set knjiga, 2 torbe, rokovnik, olovka, crtančica, kapa i slatki paket Kraša. Nagradu je učenici dodijelio dr. sc. Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova, a pohvale su stigle s raznih strana: od voditeljice Doris Pinčić, mr. sc. Hrvoja Šlezaka, izaslanika predsjednika Vlade RH, državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Jadranke Žarković – Pečenković, ravnateljice za odgoj i obrazovanje, dr.sc. Dragana Lozančića, ravnatelja uprave za zaštitu i spašavanje i članova Državnog razredbenog povjerenstva. Uz kratak zabavni predah i nastupe Damira Kedže, Akrobatskog rock'n'roll kluba Gorica i Sportskog plesnog kluba Petrinia iz Petrinje vrijeme provedeno u Krašu brzo je preletjelo, ali utisci sa svečanosti još će dugo trajati u sjećanju nagrađenih. Čestitamo!

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Ladislavu Sokeu, pročelniku Područnog ureda za zaštitu i spašavanje koji je sa suradnicima odabrao radove učenika Međimurske županije i odaslao ih u centralni ured DUZS-a u Zagrebu.

 

Lidija Novak Levatić
učiteljica hrvatskog jezika

 

Zanimljive prizore i detalje s dodjele kao i Steline fotke s poznatim licima hrvatske estrade pogledajte na Stela na dodjeli nagrade.

U privitku ispod ("DUSZ-dodjela-nagrada-i-priznanja.pdf") svakako pročitajte literarne uratke naših učenika - Stela Lovrec i Marcel Branda - koji su svojim fantastičnim rezultatom predstavili na državnoj razini ne samo našu školu već i županiju.

 

 


Priloženi dokumenti:
DUSZ-2017-dodjela-nagrada-i-priznanja.pdf (203.36 KB)


e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi > Zarazno
 > Zabava

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju