Dani zahvale za plodove zemlje i Dani kruha 2016.
Autor: Aleksandra-Maria Vuković, 25. 10. 2016.
21. listopada 2016. u našoj su školi održani Dani zahvalnosti za plodove zemlje i Dani kruha u vidu praktičnih radionica pripreme hrane s učenicima od 1. do 8. razreda i blagoslovom na kraju...
Dani zahvale za plodove zemlje kao i Dani kruha obilježeni su na nešto drugačiji način. U petak, 21. 10. 2016. započeli smo s radionicama izrade hrane i napitaka. Naime, učenici predmetne nastave su se tijekom cijelog tjedna mogli opredijeliti za neku od radionica hrane, dok su učenici razredne nastave djelovali unutar svojih razreda zdušno i marljivo radeći. Tako su učenici 1. razreda s učiteljicom Nadom Panić načinili juhu od tikve i batata, učenici 2. razreda s učiteljicom Gordanom Polundak radili su ražnjiće od suhog i friškog voća, učenici 3. razreda s učiteljicom Silvijom Soldat načinili su šarenu voćnu salatu, dok su učenici 4. razreda s učiteljicom Ljubicom Žabek – Horvatić pekli popečke od krumpira i ostalih finota. Učenici predmetne nastave mogli su odabrati radionice prema vlastitoj volji i želji, a ponuđene su im na odabir: radionica Mali zeleni – radionica zdravih kašastih zelenih sokova (voditeljica Ivana Štimec Protrka), izrada zdravih sendviča s raznim namazima od sira i tune s dodacima povrća (voditeljica Marta Lončar Vinković), izrada torte od tikve i sira (voditeljica Lidija Novak Levatić), izrada smoothie napitaka (voditelj Goran Mikulan), izrada klipića (voditeljica Dijana Radek). Radionice su sve učenike zaokupile i potaknule da razmišljaju kako se hraniti na zdrav način i kako pomoću hrane potaknuti tijelo na bolje učenje, pobjedu bolesti, proizvodnju više energije i sl. Osim toga, razvijali su kompetencije koje će im trebati u svakodnevnom životu, kvalitetno proveli vrijeme. Učenici su izveli recitacije i pjesme pod mentorstvom svojih razrednica/voditeljica literarnih grupa te Natalije Guterman – Vuk, učiteljice glazbene kulture.
Blagoslov koji je uslijedio nakon prezentacija svega izrađenoga bio je tradicionalan. Vlč. Ivan Vugrinčić i ove se je godine rado odazvao kako bi s djecom podijelio radost učenja i zajedničkog blagovanja te nas sve skupa podsjetio na molitvu i na duh zajedništva katoličke vjere. Naposlijetku, učenici nisu mogli dočekati zasladiti se proizvodima svojih ruku. Valja reći i to da ne samo da su svi bili marljivi, već su bili i složni! Pokazali su entuzijazam i volju, želju za takvim oblicima rada.
Lidija Novak Levatić
učiteljica hrvatskog jezika
Djelić vesele i radne atmosfere s radionica koje su se odvijale u školskoj kuhinji i u učionicama pogledajte na foto-galerija Dani hrane 2016.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |