2017-12-11 21:52:54


Humanitarni sajam za zakladu za obrazovanje "Dr. Vinko Žganec"

Rad naše učeničke zadruge "Klopotec" prepoznala i zaklada "Dr. Vinko Žganec" kao i Međimurska županija...

Na poziv zaklade za obrazovanje "Dr. Vinko Žganec" i Međimurske županije naša je učenička zadruga sudjelovala na humanitarnom sajmu za prikupljanje sredstava za rad ove zaklade koja novčano potpomaže srednjoškolce i studente u njihovom obrazovanju.

Sajam se održao u zgradi Scheier u Čakovcu u subotu 9. prosinca 2017. od 9 do 12 sati...

Naša je zadruga na prodaju ponudila čovlječuljke punjene piljevinom i pšenicom, svijećnjake s lučicama, kugle za bor od špage i suhog cvijeća, ukrase od platna, naš novi kalendar radova u vrtu po mjesecima, knjigu "Bundeve na tanjuru" te vrećice i pernice od recikliranih plastičnih vrećica i platna i dr. Ovim putem zahvaljujem svim učenicima i učiteljicama Andrijani Perčić, Ivani štimec Protrka i asistentici Martini Kuzma koji su sudjelovali na radionicama i izradili većinu stvari za prodaju na sajmu.

Sav prihod od prodaje uplaćuje se na žiro - račun ove zaklade, pa je tako naša zadruga prikupila preko 300 kn putem prodaje naših proizvoda. Našu su zadrugu predstavljali zadrugari Matea Jakopić, Tina Gregorinčić i Luka Kralj zajedno s voditeljicom zadruge Martom Lončar - Vinković. Naše prodajno mjesto je bilo dobro posjećeno, a posebnu je pažnju plijenio naš kalendar radova po mjesecima, koji je naišao na pohvale i dobru prodaju. Popularni su bili i naši čovječuljci s božićnom pšenicom. Drago nam je da su naši proizvodi završili i u rukama čelnika naše županije, pa se stoga nadamo da da će i naši proizvodi biti uskoro u poklon paketima naše županije.  

Uz nas je na sajam bilo pozvano još pet zadruga i to iz: Donje Dubrave, Svetog Martina na Muri, Graditeljske škole, Gospodarske škole, Ekonomske i trgovačke škole i Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca.

 

Marta Lončar-Vinković
voditeljica UZ Klopotec

  

 


Osnovna škola Gornji Mihaljevec