preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

Iz života učeničke zadruge...


Međunarodni projekt Europsko božićno drvce 2017. obilježen u sklopu školskog projekta "Europa za 5"

Autor: Aleksandra-Maria Vuković, 20. 12. 2017.

EUROPEAN CHRISTMAS DECORATION EXCHANGE 2017

Projekt razmjene božićnih dekoracija diljem Europske unije

Ove godine smo se po drugi puta uključili u ovaj projekt koji je ujedno i jedna od aktivnosti u sklopu školskog projekta predmetne nastave "Europa za 5". 

Naše božićno drvce ukrasili smo ukrasima koji su nam pristigli od škola partnera diljem Europe: Austrije, Belgije, Češke, Estonije, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Poljske, Portugala, Ruminjske, Španjolske, Škotske, Engleske i Walesa.

Nositelj projekta je naša učenička zadruga "Klopotec"...

Mi smo na naše škole partnere poslali ukras u obliku jabuke božićnice, našeg tradicionalnog ukrasa za božićnu jelku koje je izradila naša likovna grupa pod vodstvom učitelja Domagoja Zoričića. 

Učenici polaznici dodatne nastave prirode i društva su, pod vodstvom učiteljice Marte Lončar-Vinković, izradili prigodne čestitke, a u pakiranju i slanju su pomogli učenici 6.razreda s pomagačicom Ivom Novak

Na internet stranici naše škole svi partneri mogu pročitati kako se Božić slavi kod nas i poslušati naše božićne pjesme. Te materijale su sastavile učiteljice Ivana Kaniški (engleski jezik) i Ivana Štimec Protrka (vjeronauk), a učiteljica Aleksandra - Maria Vuković (matematika) je oblikovala i uredila prigodnu web stranicu. 

Za ovaj projekt smo, od novaca koje smo skupili za dan štednje, kupili veliko umjetno božićno drvce koje je stavljeno na ulaz u našu školu, izradili prigodni plakat i izložili pristigle čestitke. Sa zanimanjem razgledavamo pristigle ukrase i učimo o božićnim običajima zemalja partnera.

 

Marta Lončar-Vinković
voditeljica UZ Klopotec

 

Zanimljive prizore s aktivnosti, koje su provedene u sklopu projekta, pogledajte u foto-galeriji Europsko božićno drvce 2017. Svakako zavirite i u materijale koje smo podijelili sa svojim europskim školama partnerima, a objavljeni su na prigodnoj web stranici škole pod isim nazivom Europsko božićno drvce 2017.

 

 
e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi > Zarazno
 > Zabava

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju