preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

Iz života učeničke zadruge...


Sveta Kata, slastice i vjenčići na vrata!

Autor: Aleksandra-Maria Vuković, 1. 12. 2017.

Školski projekt i humanitarni sajam za Sv. Katu - u sklopu projekta "Škole za Afriku"

Već tradicionalno, u tjednu koji prethodi blagdanu Svete Katarine, u našoj se školi provodi projekt kojeg svake godine malo izmijenimo i "ukrasimo" novitetima ...

Tako smo ga ove godine realizirali u tjednu od 20. do 25. studenog pod geslom "Svata Kata, slastice i vjenčići na vrata!".

Kroz cijeli su se tjedan održavale prigodne radionice.

Članovi ekološke grupe Čuvari prirode, s voditeljicom Ivanom Štimec Protrka, izradili su ukrasne vrećice za božićnu pšenicu te male čovječuljke punjene božićnom pšenicom (u čemu im je pomogla asistentica Martina Kuzma), a također su zajedno s članovima učeničke zadruge, učiteljem likovne kulture Domagojom Zoričićem, učiteljicom prirode Andrijanom Perčić te ostalim zainteresiranom učiteljima i učenicima izrađivali i adventske vjenčiće.

Učenička je zadruga, s voditeljicom Martom Lončar – Vinković za sajam pripremila kalendar radova u vrtu, dok su učiteljice Dijana Radek, Andrijana Perčić i Silvija Soldat zajedno s našom kuharicom Jasnom organizirale radionice pečenja kolača za dio učenika. Projektu su se priključile i mame i bake naših učenika, koje su kod kuće ispekle mnoštvo prhkih kolača za naš sajam te im svima ovom prilikom od srca zahvaljujemo!

Na sam blagdan Svete Katarine, u subotu 25.11. učenici su, zajedno s pedagoginjom Vesnom Branilović, na štandu prodavali prigodno upakirane kolačiće, adventske vjenčiće, ukrasne vjenčiće za vrata, božićnu pšenicu, male ukrasne svijećnjake, kalendare radova u vrtu i prigodne čestitke.

Sajam je prošao nadasve uspješno, a dio prikupljenog novca već se tradicionalno odvaja za Unicefov projekt „Škole za Afriku“. 

 

Jelena Kolar Dokleja
Školska knjižničarka

 

Pogledajte foto-zapise s radionica izrade ukrasa i kolaća kao i s humanitarnog sajma koje smo razdijelili u dvije foto-galerije: Radionice uoči Svete Kate 2017. i Humanitarni sajam Sveta Kata 2017.

 

 
e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi > Zarazno
 > Zabava

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju