preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

Iz života učeničke zadruge...


Međužupanijski susret učeničkog zadrugarstva

Autor: Aleksandra-Maria Vuković, 25. 11. 2017.

Učenici naše škole i članovi Učeničke zadruge Klopotec, Kim Košir, Borna i Filip Pilaj, Matea Jakopić, Luka Krčan, Tina Gregorinčić i Mihaela Zadravec sudjelovali su na Međužupanijskom susretu učeničkog zadrugarstva  u organizaciji Zagrebačke županije. Susret je održan u petak 17. studenog u OŠ Pavao Belas u Prigorju Brdovečkom, a s učenicima je bila i voditeljica grupe Čuvari prirode i Voćarske grupe Ivana Štimec Protrka. 

Nakon putovanja autobusom kroz Hrvatsko zagorje, stigli smo u Prigorje Brdovečko gdje su nas dočekali ljubazni domaćini predvođeni ravnateljem škole gosp. Andrejom Peklićem. Nakon svečanog otvaranja susreta učenici su sudjelovali u kreativnim radionicama koje su organizirale škole domaćini. Otkrili smo neke nove tehnike ručnih radova, a osobito nam se svidjela obrada drvenih pločica elektro strojem „Unimat“ koji je potpuno siguran za upotrebu a daje velike mogućnosti izrade. Malo smo se igrali i sa strujom – također na bezopasan način, da bi na kraju Djed Mraz kojeg smo izradili dobio oči koje svijetle. Izrađivali smo i čestitke za Božić, nakit, savijali papir kviling tehnikom, a bilo je zanimljivo otkriti novu vrstu mekanog drva od kojeg se izrađuje nakit. Nakon ručka, koji je bio organiziran u školi obišli smo dvorac Lužnica. Tamo su nas dočekale sestre milosrdnice iz redovničke zajednice sv. Vinka Paulskog koje su i vlasnice dvorca. Čuli smo zanimljivu priču o kupnji i obnovi dvorca, a imali smo i vodstvo kroz sve prostorije ovog iznimno dobro očuvanog dvorca kojeg posjetitelji mogu razgledati tijekom cijele godine.

 

Ivana Štimec Protrka
voditeljica voćarske sekcije UZ

 

Zanimljive prizore i detalje sa susreta pogledajte na Međužupanijski susret UZ 2017.

 

 
e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi > Zarazno
 > Zabava

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju