preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

 > Naslovnica

Satnica i prijevoz školskog autobusa za 2021./2022. šk.god.

 


Vijesti - OŠ Gornji Mihaljevec


Obilježavanje Valentinova

Autor: Milena Maračić, 16. 2. 2021.

Obilježavanja Valentinova u našoj školi igrama, plesom i slanjem pošte ima jako dugu tradiciju koji nismo željeli prekinuti ni ove godine, unatoč drugačijim okolnostima. Organizator je kao i do sada bio 7. r sa svojom razrednicom.

Ukrasili smo i postavili dvije kutije s natpisom „Valentinova pošta“  u koju su svi mogli staviti svoja pisma i poruke, prijateljima, simpatijama, ljubavima…

U petak 12.veljače 2021. ta smo pisma sortirali po razredima i uručili ih. Imali smo čak i jednu posebnu dostavu u vrtić, što nas je posebno obradovalo. Taj smo dan za vrijeme odmora slušali glazbu na temu ljubavi i rješavali kviz o Valentinovu u Wordwallu. Proglasili smo najuspješnije učenike po razredima i među učiteljima. U toj aktivnosti su najuspješniji bili: Kristina Jaklin u 5.r, Fran Vurušić u 6.r i Bruno Polanec u 8.r. U kategoriji učitelja i djelatnika škole ove je godine najuspješnija bila učiteljica Aleksandra – Maria Vuković.

Uz veliku pomoć i angažman učiteljice hrvatskog jezika Lidije Novak Levatić u svakom smo razredu dobili i najuspješnije literarne radove na temu Valentinova, a to su bili: Dora Novak i Nino Jularić iz 5. razreda, Tia Kos i Filip Pivec iz 6. razreda, a u 8. razredu su to bili Hana Tomašić i Jakov Hrašćan. Svi pobjednici su dobili slatku nagradu koju su im uručili učenici 7.razreda.

U obilježavanje se uključila i pedagoginja škole Ivana Lesjak Možek sa Vijećem učenika. Članice Vijeća učenika Nika Škorjanec, Dina Drakulić i Nikolina Mikor pripremile su lijepe prezentacije o Valentinovom i običajima u Međimurju za taj blagdan.

Izradili smo prigodni okvir za fotografiranje koji smo poslali po razredima i s kojim su se mogli fotografirati svi zainteresirani učenici sa svojim prijateljim, simpatijama…

U uređivanje škole su se uključili učitelj likovne kulture Domagoj Zoričić i učiteljica hrvatskog jezika Lidija Novak Levatić.

Učenici razredne nastave su također sudjelovali u slanju pisama, te likovnom i literarnom izražavanju, no oni nisu bili obuhvaćeni nagradnim dijelom obilježavanja Valentinova.

Sve u svemu, bilo je ovo za nas možda malo neobično Valentinovo, no svakako lijepo i primjereno obilježeno.

Marta Lončar – Vinković

Fotografije možete pogledati u foto albumu Valentinovo 2021.
e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI

Korisni linkovi

Srednje škole

 

 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju