preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornji Mihaljevec

 > Naslovnica
Vijesti - OŠ Gornji Mihaljevec


Održan Dan biološke raznolikosti

Autor: Aleksandra-Maria Vuković, 23. 5. 2017.

U ponedjeljak 22.5.2017. u našoj je školi održana završnica ovogodišnjeg školskog projekta – "Godina bioraznolikosti". Svi su učenici i učitelji vrijedno radili na projektu kroz cijelu školsku godinu, a rezultate smo prezentirali na sam Dan bioraznolikosti, točnije 22.5. Manifestaciji je prisustvovalo i dosta roditelja naših učenika što nas je dodatno razveselilo, a naši "malci" (učenici razredne nastave i vrtićarci) zdušno su sudjelovali u mnogim praktičnim radionicama koje su se nudile kao i zanimljivim pokusima... 

Manifestacija koju je koordinirala učiteljica biologije Andrijana Perčić, osmišljena je kao skup izložbi, praktičnih radionica i prezentacija, kroz koje su posjetitelji mogli vidjeti što smo sve radili i naučili, a također se i upoznati s mnogim zanimljivim činjenicama vezanim uz temu bioraznolikosti.

Program, kojeg je vodio Vanja Štrok (7.r), započeo je edukativnim predavanjem o bioraznolikosti i zabavnim pokusima – mađioničarskim trikovima, koji su oduševili najmlađe posjetitelje.

Posjetitelji su zatim imali prilike razgledati i uključiti se u različite aktivnosti:

  1. Bioraznolikost od molekule do čovjeka (biologija i kemija – Andrijana Perčić)
  2. Bioraznolikost Australije i Novog Zelanda (engleski jezik – Andreja Havoj)
  3. Flora i fauna na njemačkom jeziku (njemački jezik – Marta Lončar Vinković)
  4. Izrada marioneta životinja (hrvatski jezik – Lidija Novak Levatić)
  5. Izložba i kušaonica proizvoda učeničke zadruge Klopotec (Marta Lončar Vinković)
  6. Izložba samoniklog ljekovitog bilja, tematska radionica "Maslačak", prezentacija i kušaonica proizvoda od koprive, tematska radionica "Leptir plavac" (razredna nastava – Nada Panić, Gordana Polundak, Ljubica Žabek Horvatić i Silvija Soldat)
  7. Izložba predmeta izrađenih recikliranjem i prezentacija akcije "Sakupljajmo zajedno stare baterije" (ekološka grupa – Ivana Štimec Protrka)
  8. Multimedijalne prezentacije učeničkih radova "Biljke i životinje mojeg zavičaja" i "Nacionalni parkovi i parkovi prirode u Hrvatskoj" (informatika – Milena Maračić)

Kako bi doživljaj bio potpun, na školskom su se razglasu cijelo vrijeme čuli zvukovi iz prirode – pjev raznih ptica, glasanje životinja, žubor vode i šuštanje lišća. Istovremeno je u blagovaonici škole bila projekcija animacija na temu bioraznolikosti izrađenih u matematičkom programu GeoGebra (matematička grupa – Aleksandra-Maria Vuković), video filma "Bioraznolikost Međimurja" (filmska grupa – Goran Mikulan) i rezultata posjeta lovačkom društvu "Šljuka" (vršnjačka grupa – Dijana Radek).

Nakon završetka kreativnih radionica, organiziran je kviz znanja u kojem su sudjelovala 4 prijavljena tima s po četiri člana – timovi 5., 6., 7., i 8. razreda. Odgovori na pitanja u kvizu mogli su se saznati na prethodno održanim aktivnostima. Pobjedu u kvizu odnio je tim 8. razreda koji je bio nagrađen prigodnim poklonima.

Nakon uzbudljive završnice projektnog dana, na kraju su proglašeni i pobjednici ekološkog nagradnog natječaja "Skupljajmo zajedno stare baterije" koji je realiziran u suradnji s tvrtkom FRIŠ d.o.o. iz Križevaca. Kao posebni gosti večeri pridružili su nam se i predstavnici tvrtke FRIŠ, koji su dodijelili posebna priznanja pobjedničkim razredima i cijeloj školi za sudjelovanje u projektu.

Ravnateljica Karmen Sklepić također je dodijelila priznanja pobjednicima te najavila vrijedne nagrade koje ih čekaju.

 

Jelena Kolar Dokleja
školska knjižničarka

 

Doživite barem djelić fantastične i zabavne atmosfere s manifestacije u foto-galeriji Dan bioraznolikosti.

POBJEDNICI NAGRADNOG NATJEČAJA "SKUPLJAJMO ZAJEDNO STARE BATERIJE":

Treće mjesto:

2. razred – prikupljeno 30 kg baterija. Nagrađeni su sladoledom za cijeli razred na satu razrednika.

Drugo mjesto:

7. razred – prikupljeno 55 kg baterija. Nagrađeni su sladoledom po izboru za cijeli razred na maturalcu u  Trogiru.

Prvo mjesto:

3. razred – prikupljeno više od 141 kg baterija i 700 kg starih akumulatora. Nagrađeni su cjelodnevnim kupanjem u toplicama Sveti Martin.

Posebna kategorija:

  • 5. razred – prikupili su više od 257 kg akumulatora. Nagrađeni su sladoledom za cijeli razred na satu razrednika.

Svi ostali učenici nagrađeni su bombonima na satu razrednika.

 

 
e-Dnevik

Aktualno
PROJEKTI
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi > Zarazno
 > Zabava

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Gornji Mihaljevec / Gornji Mihaljevec 16, HR-40306 Gornji Mihaljevec / os-gornji-mihaljevec.skole.hr / ured@os-gornji-mihaljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju